3 újévi fogadalom, ha most írod a központi felvételit

Az új év mindig jó ok arra, hogy értékeljük eddigi teljesítményünket és tervezzük a jövőt. Az emberek szeretnek nagy újévi fogadalmakat tenni, amiről általában hamar megfeledkeznek, vagy ha eszükben is van, akkor nem tartják be, s lelkiismeret furdalásuk lesz.

Most összegyűjtöttem 3 újévi fogadalmat azoknak, akik idén írják a központi felvételit matematikából, amit érdemes betartanod ebben a maradék 3 hétben, s így sikeres matek felvételid lehet 😉 Ígérem, nem lesz olyan nehéz betartani, (hisz csak 3 hétig kell megfogadnod 🙂 ) s azt is ígérem, hogyha betartod, akkor büszke leszel magadra, s magabiztosan vágsz majd neki a matek felvételinek!

1. Gyakorolj!

Mindennap gyakorolj az elkövetkezendő 3 hétben.
Ha még van felvételi feladatlap, amit nem oldottál meg, akkor azon. Például, ha még nem oldottad meg a tehetséggondozós feladatsort, akkor oldd meg azokat.

TÉVHIT: Ha már megoldottad, akkor nem oldod meg újra a feladatsort, mert emlékezni fogsz a feladatok megoldására. Ez egy nagy tévhit. Lehet, hogy valamennyire emlékszel rá, de az egészre biztosan nem fogsz. Sőt, így akár össze is hasonlíthatod a kettőt, hogyan fejlődtél a kettő megírása között.

2. Koncentrálj az erősségeidre!

Most már annyira kevés idő van hátra, hogy nem érdemes új anyagrészt átnézni, átismételni. Koncentrálj inkább azokra az anyagokra, amiket mindig hibátlanul/szinte hibátlanul meg tudtál oldani időre.Ezeket fejleszd, hogy tökéletesen menjenek a nagy napon is.

3. Nézd meg, hogyan mennek  azok a témakörök, amik mindig előfordulnak a felvételiben, és gyakorold őket!

Ide tartoznak a törtek, százalékszámítás, és például a szöges feladatok. Melyiket tudod hibátlanul megoldani? Ezek bármelyik feladatnál előfordulhatnak, így jobb jól begyakorolni az anyagrészeket.

Tudsz átváltani törtből tizedestörtbe és vissza? Műveleteket tudsz velük végrehajtani? Összeadni, kivonni, szorozni, osztani?

Kiválasztottad, hogy melyik módszerrel oldod meg a százalékszámításos feladatokat?

Tudod a szögfajtákat a szögtípusokat? Tudod, hogy mekkora szög a derékszög? Milyen tartományba esnek a tompaszögek? Tudsz ilyet rajzolni? Felismered őket az ábrán? stb.

Ha segítségre van szükséged ezekből a témákból, akkor javaslom letölthető munkafüzeteimet!

 

Sikeres felkészülést kívánok!

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük