Hogyan tovább a felvételi után?

Szia!

Már eltelt pár nap a felvételi óta, úgy gondolom, már túl vagytok a nehezén, remélem mindenkinek úgy sikerült, ahogy szerette volna.

De most hogyan tovább? Mik a további teendők?

Most egy kicsit várakozási állásba kell állni, amíg a javító tanárok ki nem javítják a felvételiket az iskolában, ahol megírtad.

Ezután kapni fogtok egy értesítést, vagy az iskola honlapján tudtok tájékozódni arról, hogy mikor lehet megtekinteni a felvételit.

A legfontosabb, hogy menjetek el megnézni! Találkoztam már diákkal, aki azt mondta, hogy nem megy el megnézni,mert tudja, hogy azon nincs mit nézni, és úgysem lesz jobb, de így nem lehet hozzáállni.
Már több diákomnál is találkoztam azzal, hogy nem kaptak meg pontot, pedig járt volna, sőt még olyan eset is volt, hogy egy egész feladatot nem pontoztak le neki, csak ki lett javítva!

Úgy kell készülni, hogy lehet hogy a szüleidnek is szabadságot kell kivennie, mert pl. délelőtt lehet csak megtekinteni a felvételi feladatsort.

Eljön a betekintés napja.

Itt is többféle verziót hallottam már. Ezt iskola válogatja, hogy nálad hogyan lesz.
A lényeg: a felvételi lapot nem viheted magaddal, ott tudod csak átnézni.

Lehetőség van arra, hogy lefotózd, így meg tudod mutatni a magántanárodnak, matektanárodnak, valakinek, akinek jól megy a matek, hogy ő is átnézze, hogy tényleg mindenre megkaptad e a pontot.
Vagy ha lehetőség van rá, akkor az iskolában le lehet fénymásoltatni az egészet. Ha van is ilyen lehetőség, úgy készülj, hogy fizetned kell érte, így vigyél magaddal aprót. Ennek szintén az a haszna, hogy meg tudod mutatni másnak is.

Ha átnéztétek, és úgy gondoljátok, hogy nincs benne hiba, akkor nem kell tennetek semmit, de ha találtatok benne plusz pontot, akkor fellebbeznetek kell. 
Itt is több verziót hallottam már, ami számomra a leghihetetlenebb, hogy még aznap, amikor megnézted a felvételidet be kell adni a fellebbezést! Ezt szerintem nem tehetik meg! Erre min 3-5 napot adnia kell az iskolának! Mert mi van ha te olyan messziről jöttél, hogy nem rénél vissza a fellebbezéssel…
Így remélem neked erre több időd lesz.

Ezután újra átnézik a feladatsorod, és elbírálják, hogy jogos e a fellebbezésed. Ha igen, akkor megkapod a pont(ok)at, és így ennyivel több ponttal gondolkozhatsz el azon, hogy maradsz e rangsornál, amit felállítottál, vagy sem.

Oszd meg velünk, hogyha te fellebbeztél, ti hogyan csináltátok, mi volt  probléma, hogy mások is bele merjenek vágni a folyamatba!

 

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük