Idei felvételi elemzés

Sziasztok!

Már túl vagytok a felvételin, remélem úgy sikerült, ahogy azt szerettétek volna.

Ha még nem néztétek meg a videókat, amiben levezettem a feladatokat, akkor itt tudjátok megnézni:

Már jó pár felvételit láttam, mert a nálam felkészülőknek át szoktam nézni, hogy van e plusz pontjuk. Így szeretném veletek megosztani azokat a hibákat, amiket elkövettek. Mert sokkal jobban is sikerülhetett volna, ha ezekre jobban odafigyelnek.

 

  • A szöveges feladatok megoldásának a titka a rajzolás. Sajnos nem sokan készítettek, így várható volt, hogy nem tudják megoldani.
  • Képleteket nem tanulták meg kellően. Nem sok képletet kell megtanulni, de azt nagyon kell tudni. Így erre kellő időt kell fordítani a felkészülés során, hogy jól rögzüljön.
  • Igaz hamis feladatoknál nem volt példa
  • Mértékegység átváltásos feladatoknál képletek megtanulása
  • Átváltások felírása a számok felé
  • Írásban kell számolni!
Nekem is újabb tapasztalattal szolgált, hogy hogyan érdemes felkészülni és megírni a felvételit.
Úgy veszem észre, hogy a szöveges feladatok egyáltalán nem mennek a diákoknak, így ha ezt meg akarod oldani a felvételin, akkor sokkal jobban kell készülni rá. Például, minden nap meg kell oldanod 3-5 feladatot pluszban, ami csak szöveges.
De az is lehet a taktikád, hogy a maradék feladatokra koncentrálsz. Hisz ha ennek a pontját levonjuk, akkor jelen esetben a 6. és a 10. feladat volt szöveges, ennek pontértéke 13 pont, akkor marad még 37 pontod. Így is nagyon szép eredményt el lehet érni, de ehhez akkor nagyon be kell gyakorolnod a többi típust!
Ezt neked kell mérlegelned, hogy minden feladathoz akarsz e írni, s ezzel elveszed olyan feladatoktól az időt, amit lehet, hogy meg tudsz oldani, vagy csak arra koncentrálsz, ami neked a legjobban megy.
Tóth Eszter, Matekedző

Tóth Eszter, Matekedző

Célom, hogy kihozzam a legtöbbet a diákokból, ösztönözzem őket az önálló munkára, megmutatom, hogyan tudják a saját gondolkodás módjukkal megoldani a matek feladatokat

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.