Így kezdj neki a felvételi felkészülésnek

Ha valamit tudatosan, célirányosan csinálunk, akkor sokkal hatékonyabbak leszünk. Nem tudom, hogy te ezt észrevetted e már magadon, ha még nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld!

Ahhoz, hogy jól sikerüljön a felvételid, ahhoz szükséges, hogy felállíts célokat, amiket el szeretnél érni. Erről hamarosan írni fogok, hogyan is tudod ezt megvalósítani.

Addig is, elő tudsz készülni a felkészüléshez. Hiszen, most kezdted a sulit, s biztos vagyok benne, hogy arra is készültetek a szüleiddel. Megvettétek a füzeteket, a ceruzáid, tollaid, új tolltartót, s beszereztétek /beszerzitek a könyveket,ezeket utána bekötitek, hogy ne legyen baja. Ez mind az iskolára készülés, hangolódás része. És ugyanezt meg tudod tenni a felvételivel kapcsolatban is, hogy tudatosítsd magadban, hogy rád ebben a félévben egy nagy feladat vár, fel kell készülnöd a központi írásbeli felvételire!

Na de térjünk rá a lényegre, hogyan tudsz előkészülni az egészre?

Gondold át, hogy

  • Hol fogsz tanulni?Jelölj ki egy helyet, ahol felkészülsz.
  • Mikor fogsz tanulni? Érdemes betervezned és akkor ülj le, és készülj a felvételire. De segítségedre lehet a letölthető ütemtervem is.
  • Mikor írod a házid? Ne felejtsd el, hogy a sulit sem hanyagolhatod el, hiszen a jegyek számíthatnak a leendő iskoládban.
    Előbb a felvételire készülsz és utána a házit írod meg? vagy fordítva?

Miből fogsz tanulni? Érdemes a korábbi felvételi feladatsorokon gyakorolni. Ezt érdemes egy helyen tartani, hogy ne kallódjanak el, hogy tudd,melyiket kell még megcsinálnod, és amiért még nagyon fontos, hogy mérni és ellenőrizni tudd a teljesítményedet!
Ezt én már megcsináltam neked, és a webáruházamból beszerezheted, de magad is megcsinálhatod Itt tudod megrendelni a Felvételi feladatsorok gyűjtemény-ét!

  • Mik kellenek a tanuláshoz? Ezeket készítsd elő: ceruza, radír, toll, vonalzó, innivaló.
  • Kell segítség? Erről a következő alkalommal fogok bővebben írni, hogy milyen lehetőségeid is vannak, ha segítségre van szükséged.
  • Miután mindezek megvannak, minden egyes alkalommal készülj elő a tanuláshoz, és koncentrálj csak erre!

 

Sikeres felkészülést!

Tóth Eszter, Matekedző

Oszd meg, ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük